Екоінспекція провела 500 перевірок АЗС

Поділитися:

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований заявив, що Держекоінспекція провела 364 виміри контролю щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на автозаправних станціях, а також здійснила 194 заходи державного ринкового нагляду.

«Здійснення таких заходів важливо, враховуючи збільшення кількості порушень на підприємствах, що здійснюють роздрібний продаж палива. Надання неякісної продукції на ринку і недотримання вимог природоохоронного законодавства при діяльності АЗС становить загрозу для життя людей і для навколишнього середовища», – зазначив чиновник.

Відомо, що під час перевірок якості палива за недотримання вимог технічного регламенту фахівці Держекоінспекції винесли 185 рішень про вживання обмежувальних заходів, а також наклали адміністративно-господарські санкції.

Слід зазначити, що заходи з перевірки якості палива на українських АЗС тривають.

Нагадаємо, що в прес-службі Держекоінспекції повідомили, що всі територіальні та міжрегіональні підрозділи відомства в тестовому режимі працюють з системою оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Відомо, що незабаром інформація про порушення на АЗС і АЗГС буде оприлюднена.

Раніше повідомлялося, що в Державній фіскальній службі відзвітували про результати роботи в боротьбі з тіньовим ринком нафтопродуктів за три місяці року. Співробітники відомства за цей період виявили і закрили сім великих незаконних нафтопереробних заводів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу