Екоактивісти виступили проти Миколаївського глиноземного заводу

Поділитися:

Екоактивісти виступили проти Миколаївського глиноземного заводу. Ціна питання — 9 мільярдів гривень, проте судова тяганина зайшла у глухий кут, повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Згідно з інформацією, позивачі, які вимагають від підприємства моральної компенсації за шкідливе виробництво, самі ж не з’являються до суду. Розгляд справи вкотре перенесли на 14 грудня.

Екологічна ситуація у наближених до глиноземного заводу населених пунктах і справді викликає чимало запитань до екоінспекторів. Поблизу Миколаєва та й у самому обласному центрі періодично з’являються червоні хмари пилу, які викликають стурбованість містян. Підприємство порушує санітарні норми, заявляють у експертному середовищі.

Поки екологічна інспекція бездіє, у гру вступили громадські активісти. І, очевидно, під чиїмось прикриттям.

Раніше ми повідомляли, що позапланова перевірка чекає на «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», що належить Рінату Ахметову. Її проведе Державна екологічна інспекція.

Також зазначалос, що нещодавно акції ДТЕК, власником якого є Рінат Ахметов, впали. Причиною цього стали слова Зеленського, сказані напередодні втрати 11% євробондів підприємства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу