Джеф Безос збудує космічну станцію

Поділитися:

На земній орбіті з’явиться ще одна космічна станція, а туризм до зірок стане доступнішим. Пункт під назвою «Орбітальний риф» обіцяє збудувати компанія «Blue Origin», якою володіє мільярдер Джефф Безос. Про це повідомляє «Перший Діловий».

До нової станції возитимуть дослідників, розробників і всіх охочих подорожувати в космос. Автор ініціативи називає майбутню станцію бізнес-простором змішаного типу. Запрацювати «Орбітальний риф» має у другій половині поточного десятиліття.

Раніше у жовтні «Blue Origin» уже звозила в космос американсько-канадського актора Вільяма Шетнера, в минулому зірку фантастичного серіалу «Зоряний шлях». Лише цього разу політ був не кінематографічним, а реальним. До слова, Шетнер побив світовий рекорд, і став найстаршою людиною на орбіті в історії людства. За 10 хвилин апарат «New Shepard» піднявся на більш як сто кілометрів над Землею.

Під час першого запуску 20 липня на орбіту злітав сам Джефф Безос. Однак першим космічним туристом став не він, а британський мільярдер Річард Бренсон. На орбіту він вирушив на 9 діб раніше за Безоса.

Нарешті, ще один приватний космічний політ здійснив у вересні корабель «SpaceX» Ілона Маска. Самого засновника на облавку не було.

Нагадаємо, між Державним космічним агентством України та Японським агентством аерокосмічних досліджень підписано Меморандум про співпрацю у космічній сфері з мирною метою, інформує пресцентр Держкосмосу.

Також ми повідомляли про те, що Україна і Канада разом будуватимуть космодром в канадській провінції Нова Шотландія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу