Донбас просить гроші у Європи на водопостачання

Поділитися:

Голова ДонОДА Павло Кириленко і глава представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік де Загін обговорили питання реконструкції об’єктів інфраструктури в Донецькій області по надзвичайній кредитній програмі для відновлення України.

Відомо, що Надзвичайна кредитна програма відіграє значну роль в подоланні наслідків збройної агресії РФ в регіоні, зокрема у відновленні інфраструктури, вирішення проблем переселенців.

«У Донецькій області найбільша кількість проектів і, відповідно, найбільша сума передбачених коштів на їх реалізацію. І це прогнозовано. Адже саме в Донецькій області зареєстровано найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб – понад 512 тисяч »- сказав Павло Кириленко.

Слід зазначити, що в рамках цієї програми в регіоні реалізують 118 проектів з реконструкції та капітального ремонту загальною вартістю 3,3 млрд гривень. З них 24 вже завершені. Це школи, дитячі садки, медзаклади, гуртожитки для переселенців.

Крім того, до участі в другій фазі програми облдержадміністрація планує подати життєво необхідні для регіону проекти. Йдеться про забезпечення населення безперебійним водопостачанням.

«Це питання настільки важливий для області, що я звернувся до пана де зажене з пропозицією розглянути можливість реалізації проектів з водопостачання в рамках окремої кредитної програми. Адже система водопостачання області є найбільшою в Україні і унікальною для держави », – підкреслив Кириленко.

Нагадаємо, що в Європейському банку реконструкції та розвитку заявляють про надання 50 млн євро, які будуть спрямовані на оновлення вагонів столичної підземки.

Раніше повідомлялося, що через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя» до тимчасово окупованої території проїхали одинадцять вантажних автомобілів від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ