Для водіїв авто змінилися правила з 1 січня

Поділитися:

В Україні для майбутніх водіїв почали діяти нові правила. Зокрема, українці, які навчалися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач відтепер не зможуть сідати за руль машин з «механікою».

У Головному сервісному центрі МВС зазначили, що всі водійські посвідчення тепер будуть містити відповідну позначку.

«З 28 грудня у посвідченнях водія буде відмітка про складання практичного екзамену на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». З ним водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за її відсутності — з будь-якою», — йдеться у повідомлені.

Крім того, водійське посвідчення нового зразка може містити інформацію про обмеження щодо керування транспортним засобом, накладені на громадянина.

Серед причин можуть бути:

  • медичні показання – наявність у водія окулярів, контактних лінз, слухових апаратів, засобів для спілкування, протезів кінцівок;
  • обмеження на керування транспортним засобом тільки в день або в межах певного міста/регіону, або в радіусі декількох кілометрів від місця проживання.

Також в МВС зазначили, що успішно складений теоретичний іспит чинний не 3 місяці, а 2 роки.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня зростуть ціни на автомобілі. Причиною називають подорожчання сировини для виготовлення транспорту: сталі, алюмінію, міді, пластику та дорогоцінного металу. Зростання пов’язане з початком фінансового року у багатьох європейських автомобільних компаній, тоді як японські виробники починають його в березні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу