Держвиконавці отримали доступ до банківських рахунків українців

Поділитися:

Держвиконавці відтепер матимуть доступ до номерів банківських рахунків всіх боржників. Йдеться про те, що вони будуть знати про залишок коштів на рахунку, що надасть певні переваги у вибудовуванні справ. Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції із посиланням на слова заступника міністра.

Станом на зараз досягнуто домовленість муж НБУ та Мін’юстом, змінені правила, що стосуються банківської таємниці. Вони набули чинності 16.02.2021 року та мають на меті спрощення розгляду справ, де потрібно стягувати борги. У міністерстві кажуть, що всі ці кроки пришвидшать вирішення боргових справ та зроблять їх більш прозорими. Через деякий час відбудеться автоматизація процесу, це зменшить навантаження на державних виконавців.

Раніше повідомлялося, що боржників за валютною іпотекою виселятимуть з житла. Прострочення за платежами почнуть враховувати вже через три місяці — позичальники, які купили квартири за допомогою валютних кредитів, можуть залишитися без житла. 21.04.2021 року закінчується дія мораторію, який узаконив відчуження житла у боржників.

Також ми писали й про те, як каратимуть боржників за комуналку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ