Держстат підрахував комунальні борги українців

Поділитися:

Більш як 56 млрд гривень повинні українці за оплату комунальних послуг. Про це повідомили і в Державній службі статистики України. Відомо, що у відомстві уточнили, хто зможе взяти на себе право “вибивати” борги за комуналку у громадян. Таким чином чиновники мають намір поповнити державний бюджет.

Так, якщо Верховна Рада ухвалить два законопроекти про ЖГК, повноваження карати боржників отримає спеціально створена державна житлово-комунальна інспекція з каральним механізмом у вигляді штрафів.

Слід зазначити, що боржникам ЖКГ заборонять:

  • виїзд за кордон,
  • носіння зброї,
  • полювання,
  • водіння автомобіля.

Крім того, до тих, хто має великі борги будуть застосовувати жорсткі фінансові санкції, в тому числі припинення подачі комунальних послуг.

При цьому, понад 70% боргів на сьогоднішній день – це борги за газ, опалення та гарячу воду.

За умови прийняття законопроектів про ЖКГ, постачальникам газу стане легше подати в суд на боржників і повернути заборговані кошти. А за допомогою комунальної інспекції споживачі зможуть оскаржити суму боргу, якщо комунальна послуга була надана не в повному обсязі і належної якості.

Нагадаємо, що в союзі споживачів комунальних послуг заявили, що в наступному році в Україні подорожчає вартість комунальних послуг на 20-30%. Так, загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 грн, в залежності від сезону.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром боржників за послуги ЖКГ прирівняють до боржників по аліментах і будуть пускати в хід ті ж механізми стягнення боргів. Зокрема, мова йде про заборону виїздів закордон, про накладення штрафу або навіть відчуження нерухомості тощо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу