Держслужбовцям України можуть призначити звичайні пенсії

Поділитися:

У питанні нарахування пенсій колишнім державним службовцям можуть початися зміни. Зокрема, в Пенсійному фонді кажуть про те, що суми можуть зрівнятися зі звичайними пенсіями, хоча раніше були більше. Тут важливо розуміти, що колишній держслужбовець може перейти з особливої пенсії на звичайну. Перерахунок був зроблений в травні 2020 року, перехід з однієї пенсії на іншу здійснюється тільки в разі доцільності.

При цьому пенсіонер має повне право змінити ситуацію. У разі, якщо його не влаштовує звичайна пенсія, він може повернутися до іншої, нарахованої за спецзаконом. У ПФУ говорять про те, що протистояти цьому не мають права.

Раніше повідомлялося про те, що в ООН закликали врегулювати питання з пенсіями для жителів ОРДЛО. У звіті Моніторингової комісії ООН з прав людини в Україні, повідомляється, що у відомстві наполягають на остаточному обмеженні виплати пенсій переселенцям від статусу внутрішнє переміщеної особи (ВПЛ), як це передбачено в законопроекті 2083-д, який вже рік чекає розгляду у Верховній Раді.

Також ми писали й про те, що накопичувальна пенсія стане обов’язковою в наступному році.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ