Держлісагентство планує створити фонд стартапів

Поділитися:

Фонд лісопромислових стартапів був створений “Лісовим Інноваційно-Аналітичним центром” за дорученням голови Держагентства лісових ресурсів України.

“Головним завданням Фонду буде розвиток спеціального майданчика (біржі проектів), призначеного для впорядкування контактів розробників стартапів з потенційними інвесторами, зацікавленими в створенні сучасних високих технологій в лісопромислової галузі”, – йдеться в повідомленні прес-служби Держлісагентства

Відомо, що в перспективі Фонд лісопромислових стартапів може стати засновником першого в лісовій галузі технопарку, скомпонованого за класичною тримодульною схемою, яка добре зарекомендувала себе в Кремнієвій долині та інших світових центрах інновацій.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція зафіксувала 2300 порушень в лісах, а сума збитку, заподіяного природі, налічує понад 304 мільйонів гривень. Такі дані були опубліковані відомством за 11 місяців 2020 року. Відомо, що всього за недотримання природоохоронного законодавства в частині охорони лісів на порушників накладено понад 889 тисяч гривень штрафів.

Раніше повідомлялося, що Україна почала ввозити ліс-кругляк з країн Євросоюзу. Відомо, що в країні вже є перша партія французького дуба. Українські виробники зроблять з деревини ламелі і продадуть їх на експорт. Заплановані поставки в країни ЄС, а також в США і Японію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу