Держенергонагляд встановив основні причини аварійності на Бурштинській ТЕС

Поділитися:

Основні причини аварії на Бурштинській електростанції, яка входить до групи ДТЕК — помилки персоналу під час експлуатації обладнання та неякісний ремонт устаткування. Такий висновок зробили фахівці Держенергонагляду після того, як минулого місяця перевірили порушення у роботі ТЕС, повідомляє «‎Перший Діловий».

Вони уточнили, що перевірку проводили відповідно до листа секретаря РНБО від 25 жовтня. За її результатами, склали 11 актів розслідування технологічних порушень на енергоблоках Бурштинської ТЕС, зокрема, за наслідками подій, що сталися протягом 8 днів листопада.

Також у відомстві уточнили, що планують провести додаткову перевірку систем золошлаковідведення за результатами нещодавніх повідомлень про порушення.

Раніше журналісти повідомляли, що через аварію на Бурштинській ТЕС на місці події було зафіксовано перевищення допустимої норми миш’яку. Тож найімовірніше, що стався розрив золошлакопроводу з небезпечними речовинами. Такий висновок зробили фахівці, після того, як оглянули територію за допомогою дрона, і побачили затоплену темною рідиною територію ТЕС площею до 10 гектарів. Також було зафіксовано, що працівники ТЕС відкачували цю рідину до водосховища, яке сполучене з притокою Дністра.

Також ми повідомляли про те, що в Івано-Франківську помер один із чотирьох постраждалих під час вибуху на Бурштинській ТЕС наприкінці листопада.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу