Держекоінспекція назвала області з найбруднішою питною водою

Поділитися:

У Державній екоінспекції повідомили, що найгірша ситуація із забрудненою питною водою в Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій і Кіровоградській областях. Глава ДЕІ Андрій Мальований заявив, що торік Державна екологічна інспекція склала майже 5 тисяч протоколів на забруднювачів річок та інших джерел питної води в Україні.

“Порушення природоохоронного законодавства в сфері водних ресурсів – в списку найчастіших, які фіксує Державна екологічна інспекція. У 2020 році таких порушень було майже 5 тисяч. Збитки екології склали майже 200 млн грн”, – зазначив чиновник.

Відомо, що найбільше таких порушень зафіксували у Дніпропетровській, Вінницькій і Кіровоградській областях.

Серед підприємств, які завдають найбільшої шкоди водному господарству країни, названо ДП “Кривбасшахтозакриття”. Так, компанія без дозволу скинула забруднюючі речовини в річку Інгулець. В результаті в воду потрапили бром, йод, натрій, калій і магній. А потім люди використовували цю воду для пиття і зрошення полів.

Забруднюють воду і водоканали великих міст. Від них вже постраждали річки Західний Буг, Полтава, Кальчик, Кальміус, Бахмут, Лугань. У них виявили нафтопродукти, феноли, органічні речовини, сполуки азоту і важкі метали. Шкодять річках також і стихійні звалища на їх берегах. Особливо ця проблема актуальна для Карпатського регіону.

Нагадаємо, що в прес-службі Держекоінспекції повідомили, що всі територіальні та міжрегіональні підрозділи відомства в тестовому режимі працюють з системою оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Відомо, що незабаром інформація про порушення на АЗС і АЗГС буде оприлюднена.

Раніше повідомлялося, що значне перевищення допустимих показників викидів в атмосферу і забруднення повітря відразу в декількох областях. Минулого року Держекоінспекція виявила 220 таких підприємств-порушників, перевіривши в цілому 936 підприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу