Держава має намір контролювати забудовників

Поділитися:

У Міністерстві розвитку громад і територій знову замислилися над тим, аби взяти під контроль забудовників. Таке рішення має підґрунтя: скарги, які постійно надходять від органів місцевого самоврядування через незаконне будівництво та відсутність можливості впливу на ситуацію. Таку інформацію оприлюднили у пресслужбі міністерства.

Після прийняття рішення у міністерстві ініціювали відновлення дії постанови Кабміну. Йдеться про постанову №553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю».

Відомо, що лише за листопад до міністерства надійшло понад 70 подібних скарг, тож проект постанови заплановано розглянути на найближчому засідання уряду. Особливу увагу привертає той факт, що у країні наразі немає механізмів впливу на порушників – недобросовісних забудовників.

Раніше повідомлялося про те, що забудовників будуть штрафувати за невчасно здані об’єкти. Згідно зі статистикою, в Україні дуже небагато об’єктів, які забудовник здав в експлуатацію в строк. Найчастіше покупцям житла або інших приміщень доводиться чекати, іноді досить тривалий час, а це втрата грошей, постійна точка занепокоєння і проблеми в житті.

Також ми писали про поради, як перевірити чесність забудовника. Їх надали у Міністерстві юстиції України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу