Держава готова до регулювання ринку газу

Поділитися:

Назад – до регулювання ринку газу. Сьогодні Кабмін назвати максимальну ціну палива для населення. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Відомо, що вартість планують зафіксувати на рівні 6,99 гривні. Вона буде однаковою для всіх постачальників газу побутовим споживачам. Ціна буде дійсна з 1 лютого до кінця карантину. Але не більше ніж до 31 березня.

Нинішня вартість газу для українців залежить від компанії-постачальника і коливається в діапазоні 8-10 гривень за кубометр. А за доставку палива – платити потрібно окремо. Однак і цей тариф можуть зафіксувати – на рівні 1,79 гривні.

Нагадаємо, що у фракції «Слуга народу» збираються направити на розгляд Верховної Ради законопроект, який би встановлював умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність мінімум 100 тис. Абонентів.

Раніше повідомлялося, що вартість газу в європейських країнах вже наближається до 335 доларам за одну тисячу кубометрів – принаймні на найбільшій біржі TTF. Навіть за минулі майже два тижні 2021 року ціна «блакитного палива» в Європі встигла піднятися на 40%. Про це свідчать дані біржових торгів однієї з структур Європейської енергетичної біржі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу