Держава дає на освіту 6,6% ВВП

Поділитися:

У Міністерстві освіти і науки України розповіли, що в проекті державного бюджету на 2021 рік загальні витрати на освіту становлять 6,6% від ВВП – 295,6 млрд грн.

“Ознайомився з вимогами Профспілки працівників освіти і науки України. Як педагог повністю їх підтримую. Постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист. Розумію, що фінансування освіти має бути одним із пріоритетів. Економити на освіті не можна … Згідно з проектом держбюджету-2021 загальні витрати на освіту становлять 6,6% від ВВП “, – написав в.о. міністра.

Відомо, що процес формування проекту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним.

“Однак вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для педагогів в наступному році. На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. Постійно веду переговори з Мінфіном і звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на більш пізній термін подальше збільшення ще на 8,4%. Прогнозний зведений бюджет-2021 на освіту до другого читання становить 295,6 млрд грн (Державний і місцеві), з них витрати на освіту без місцевих бюджетів – 169,6 млрд грн “, – додали в Міносвіти.

Слід зазначити, що на наступний рік передбачена нова субвенція для навчальних закладів на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проекті бюджету на ці цілі закладено 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України змінив розрахунки щодо дефіциту державного бюджету України на 2021 рік. За таке рішення проголосували після відповідних переговорів глави Міністерства фінансів України з представниками Міжнародного валютного фонду.

Раніше повідомлялося, що реформа професійно-технічної освіти сфокусована на створенні Центрів досконалості з сучасним обладнанням і технологіями для навчання. Вони стануть хабами, де втілюватимуться кращі практики реформи і які будуть ділитися своїм досвідом з іншими установами по всій країні. EU4Skills триватиме протягом 2019-2023 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу