ДБР провело обшуки у Чернігівській міськраді

Поділитися:

Зловживання владою та службовим становищем. ДБР провело обшуки у Чернігівській міській раді, обласній держадміністрації та на комерційних підприємствах, з’ясували журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Обшуки сталися у рамках розслідування махінацій під час підготовки та проведення закупівель послуг із ремонту доріг в обласному центрі.

Слідчі встановили, що у 2021 році Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради організувало 4 тендери для проведення ремонту дороги понад 350 мільйонів гривень.

На аукціоні було створено умови для перемоги окремої компанії. Вона ж за штучно завищеними цінами замовила неякісну асфальтобетонну суміш на місцевих заводах, керованих менеджерами, пов’язаними з керівництвом міськради.

Тому відремонтували дорогу абияк за чималі гроші з бюджету. Розмір збитків зараз встановлюється. Також перевіряється причетність до схеми посадових осіб Чернігівської міськради та підлеглих їм приватних підприємств.

Розслідування ведеться за статтею: зловживання владою та службовим становищем. Підозрюваним загрожує до 6 років в’язниці.

Раніше ми писали, що співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у народного депутата. Його підозрюють у причетності до підробки документів.

Також ми повідомляли про те, що Європейський Союз передав Державному бюро розслідувань сім мобільних лабораторій для проведення криміналістичних досліджень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу