Далі нема куди: в Україні в залишках найнижчі запаси вугілля за всю історію

Поділитися:

За словами експерта з енергетичних питань, віялові відключення в Україні будуть. Уникнути їх не вийде через одну просто причину – запаси вугілля в Україні становлять рекордно низький обсяг.

Стало відомо, що на даний момент у країні є всього 0,4 мільйона тонн вугілля, тоді як має бути мінімум 4 мільйони. Це в 10 разів менше, ніж потрібно. Більше того, згідно з прогнозами синоптиків, зима очікується досить холодною, а тому й витрати пального збільшаться.

Експерт назвав нинішні запаси вугілля – критично низькими, додавши, що в Україні таке вперше за всю історію.

Та й того вугілля, про яке раніше заявляв президент Зеленський, не вистачить на опалювальний сезон. Нагадаємо, в Україну прибуло 7 кораблів ПанАмакс з паливом. До речі, обсяг вугілля лише шести із усіх суден піде на ТЕС ДПЕК. Для нормального проходження хоч одного дня необхідно 80 тисяч тонн вугілля. Отже, 7 кораблів – це лише тиждень роботи.

Запаси газу так само, як і вугілля, у дефіциті, тому на нього й розраховувати не доводиться. Міжнародні партнери продають газ зараз Європі, оскільки ціни на нього там кращі, а на закачування в ДПГ України поки що не вистачає коштів.

Раніше ми писали про перевірки Держенергонаглядом у ТЕС, що належить ДПЕК. Мета рейдів – зафіксувати причини збоїв, через які багато енергоблоків зараз перебувають на короткочасних ремонтах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу