Colonial Pipeline заплатила хакерам 5 млн доларів

Поділитися:

Прес-служба американської компанії Colonial Pipeline повідомила про відновлення роботи трубопровідної системи, яка була зупинена після хакерської атаки.

“Colonial Pipeline тепер може повідомити, що перезапустила всю свою трубопровідну систему, доставка продуктів почалася на все ми обслуговуємо ринки”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Colonial Pipeline виплатила влаштував кібератаку хакерам $ 5 млн викупу.

При цьому після отримання платежу зломщики надали компанії засіб дешифрування, щоб відновити її вимкнуту комп’ютерну мережу. Інструмент працював повільно, тому Colonial Pipeline продовжувала використовувати власні резервні копії для відновлення системи.

Нагадаємо, що Начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив, що фахівці Служби Безпеки фіксують збільшення кібератак на Україну з боку Російської Федерації. Основною причиною цих дій чиновник називає накопичення країною-агресором своїх військових формувань уздовж російсько-українського кордону.

Раніше повідомлялося, що хакерську атаку на американський трубопровід Colonial Pipeline дійсно провела угруповання DarkSide. Про це заявили в понеділок у ФБР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу