Чорноморську митницю перебазують

Поділитися:

У Верховній Раді працюють над тим, щоб Чорноморську митницю повернути назад – з Херсона до Миколаєва і розмістити в будівлі адміралтейства, яке знаходиться на території Миколаївського суднобудівного заводу. Про це заявив глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Як нагадав Арахамія, у 2020 році Чорноморську митницю переселили з Миколаєва до Херсона. Однак, на думку депутатів, місце їй – саме в будівлі адміралтейства на Миколаївському суднобудівному заводі. Ця будівля вже кілька років перебуває в жалюгідному стані, вона руйнується. Концерн «Укроборонпром», до якого відноситься Миколаївський суднобудівний завод, так і не зміг знайти кошти для ремонту будівлі адміралтейства.

За словами глави «Слуг народу», депутати хочуть, щоб сусідом Чорноморської митниці стало управління Міністерства юстиції. Воно теж переїжджає з Одеси до Миколаєва. Таким чином в адміралтействі зійдуться три потужні структури – Чорноморська митниця, управління Мін’юсту і безпосередньо Миколаївський суднобудівний завод. Народні обранці думають, що разом вони зможуть знайти кошти для порятунку будівлі адміралтейства від руйнування.

Нагадаємо, новий директор держконцерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, який недавно вступив на посаду, заявив про те, що зробить все можливе, щоб Миколаївський суднобудівний завод залишився у власності держави.

Також раніше ми інформували про те, що уряд продасть 18 об’єктів «Укроборонпрому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу