Чорногорія посилила протипандемічні заходи для туристів

Поділитися:

Міністерство охорони здоров’я Чорногорії посилило антикоронавірусні заходи в країні. Цього разу заходи стосуються не комендантської години, а правил в’їзду для туристів.

За рішенням МОЗ, тепер для в’їзду у Чорногорію необхідно мати сертифікат, який засвідчить повну вакцинацію від Covid-19, завершену не пізніше ніж за два тижні до в’їзду. Часткову вакцинацію не визнаватимуть.

Посилені правила діятимуть до 24 вересня, однак термін дії можуть переглядати. Норми не стосуються громадян до 18-ти років.

Водночас, для нещеплених іноземних громадян правила в’їзду залишилися незмінними. Для в’їзду необхідна довідка про негативний результат ПЛР-тесту, який було зроблено не раніше ніж за 72 години, експрес-тест на антиген, зроблений не раніше 48 годин, довідка про перенесений коронавірус – не менше двох тижнів після одужання і не більше 180-ти днів.

Також у Чорногорії ввели обмеження на масові заходи – у приміщеннях дозволено перебувати разом не більше ніж 100 особам. Всі вони повині мати на вибір: сертифікат про вакцинацію, ПЛР-тест, довідку про перенесену хворобу. Заходи на вулиці не обмежені.

Раніше ми повідомляли, що чотири регіони України виходять з «зеленої» карантинної зони.

Також ми писали, що у МОЗ послаблять карантин для вакцинованих. Відтак, українці можуть виявитися в більш привілейованому становищі — вони зможуть уникнути локдауна, коли той буде оголошений у зв’язку з різким стрибком захворюваності коронавірусів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу