«Чорні реєстратори «народилися» у 2016 році», – експерт

Поділитися:

Ситуація з рейдерством у країні стає все більш небезпечною – кількість випадків зростає, до того ж є певні слабкі місця у законодавстві, які дозволяють такі дії. Керівник асоціації «Бізнес-варта» Ольга Матвєєва в ефірі «Першого Ділового» дала коментар стосовно ситуації.

З її слів, зміни почалися у 2014-му. Саме тоді Кабмін видав постанову, згідно з якою Міністерство юстиції ставало єдиним центральним виконавчим органом, тобто, саме цьому відомству було віддано під контроль всю правову політику держави у повному обсязі. Вже наступного року у пряме підпорядкування міністерству віддали й реєстраційну службу.

А у 2016 році, як сказала експертка, почали писати так звану підзаконку – підзаконні акти, які створили певні діри у законодавстві, чим користуються «чорні реєстратори».

Раніше повідомлялося про те, що 70% аграріїв беззахисні перед рейдерами. За словами юристів, підприємства АПК мають велику прибутковість і рентабельність, що привертає «віджимателів» чужого бізнесу силою. Рейдери в сільському господарстві націлені на відбирання сільськогосподарських угідь, техніки, врожаю.

Також ми писали, що в Україні збільшилася кількість рейдерських захоплень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу