Чиновник «Укргазвидобування» попався на хабарі

Поділитися:

Вимагав 600 тисяч гривень хабаря за безперешкодне виконання тендерних умов за що і поплатився. Посадовця «Укргазвидобування» затримали на гарячому – під час отримання першої частини грошей у 400 тисяч. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

За матеріалами слідства, схему організували працівники сектору закупівлі матеріалів «Укргазвидобування». Встановлено, що комерційна фірма мала підписану з держпідприємством угоду на постачання товарів та послуг на загальну суму понад 38 млн грн. Проте, посадовці штучно затягували терміни із надання постачальникам специфікацій необхідних товарів. Фірма направила на адресу «Укргазвидобування» відповідні листи з проханням підписання додаткових угод до договорів з метою перенесення строків їх виконання.

У свою чергу, посадовець «Укргазвидобування» зустрівся із представником підприємства та повідомив, що за безперешкодне підписання додаткових угод та перенесення строків поставки продукції необхідно надати йому 600 тисяч гривень. Відтак, під час передачі більшої частини коштів ділка затримали. Наразі йому повідомлено про підозру і суд обрав для нього запобіжний захід – арешт із правом внесення застави. Слідчі дії у даній справі тривають.

Нагадаємо, що «Нафтогаз України» сподівається на прийняття урядом кадрових змін до її дочірньої компанії АТ «Укргазвидобування».

Також ми писали, що минулого року «Укргазвидобування» підвищило видобуток природного газу на старих свердловинах на 67 мільйонів кубометрів. Це вдалося зробити завдяки застосуванню технології капілярних систем.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ