Через відсутність палива не працюють 20 блоків та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ – Укренерго

Поділитися:

Через відсутність вугілля не працюють 20 блоків теплоелектростанцій і електроцентралей і один блок загальною потужністю понад 7 Гігават, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Про це свідчать статистичні дані. Станом на початок цього місяця у 12 ТЕС фактичні запаси вугілля нижчі за необхідні. Сумарно, на 3 державних ТЕС, що належать Центренерго, знаходилося 123 тисячі тонн за мінімально допустимих 227 тисяч тонн.

За даними Укренерго, зараз на аварійному ремонті знаходиться один блок Добротвірської ТЕС та один корпус Слов’янської ТЕС. Наприкінці листопада на ремонті знаходилися два блоки та два корпуси загальною потужністю більше одного Гігавата.

Загальні запаси на складах приватних ТЕС становлять близько 415 тисяч тонн. Із них газового – 318 тисяч 900 тонн, антрацитового – 96 тисяч тонн. Зазначимо, що в Україні лише 15 ТЕС та 3 ТЕЦ, всього це 85 енергоблоків.

Монополістом на ринку електрогенерації є холдинг ДТЕК, йому належить 8 найбільших ТЕС, ще три державні Центренерго та окремий підрозділ у Черкасах.

В даний час у роботі знаходяться 14 блоків атомних електростанцій з навантаженням до 12 Гігават. Величина навантаження на АЕС відповідає всієї наявної в роботі потужності. При цьому частка атомних станцій у покритті навантаження порівняно з попереднім тижнем збільшилася на два відсотки та досягла 60 відсотків.

Тим часом на ДТЕК ідуть перевірки Держенергонагляду через систематичні виведення блоків ТЕС у ремонти.

Також ми нещодавно повідомляли, що в Україну прибуло друге судно з імпортним вугіллям. Паливо призначене ТЕС холдингу ДТЕК.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ