Через паводки в Україні подорожчають овочі

Поділитися:

В Україні рекордно зросте ціна на овочі на тлі паводків, які зараз відзначаються на Заході України. Про це повідомляє ряд українських експертів.

На думку фахівців, найбільше через погоднє лихо подорожчає картопля.

Більш того, незважаючи на поточні реалії, коли ринок овочів щодо морквини, картоплі та капусти дещо впав, в подальшому, вже після середини серпня, ситуація може змінитися.

Вся західна Україна зараз зайнята і картопляні поля під водою. Крім того, були проблеми з посадками в центральних і східних областях у зв’язку з карантином», – розповіли експерти.

Іншими словами, українцям варто підготуватися до дефіциту картоплі і до відповідного підвищення цінника на даний вид овочів. Хоча ситуація в цілому стосується не тільки картоплі, але і інших культур, які ростуть на Заході країни.

Нагадаємо, що в Україні опинився під загрозою зриву ягідний сезон: в цьому році урожай буде набагато меншим, ніж очікувалося, а смак ягід може бути не настільки солодкий, як до того звикли українці.

Така ситуація склалася через несприятливі погодні умови, які не тільки знищили частину врожаю, а й істотно вплинули на його якість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу