Через два роки з українців зніматимуть відрахування на «другу пенсію»

Поділитися:

У 2021 році реформа пенсійного забезпечення тільки почнеться. А з 2023 року до державного бюджету вже будуть закладені відрахування до фонду накопичувальних пенсій з заробітних плат наших громадян. Про це в понеділок, 25 січня, зробила заяву керівник парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

«За пропозицією прем’єр-міністра знайдені компенсатори для накопичень. Це – 2% від податку на доходи фізосіб (ПДФО) і 2% – від єдиного соцвнеску (ЄСВ), і для того, щоб зменшити ці витрати, потрібен бюджет 2023 року. Він буде трохи «перемонтований» на ці відсотки», – сказала глава Комітету.

Як уточнила Галина Третьякова, з заробітних плат українців, які нараховані для видачі на руки, ніяких відрахувань на накопичувальні пенсії не буде. Відраховувати планують з податків і внесків до Пенсійного фонду, які вже зняті з громадян при видачі зарплат.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики знову заговорили про накопичувальну систему пенсій. Відомо, що в уряді планують її запуск вже 2021 році, але не для всіх.

Також раніше ми написали про те, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що середня пенсія в Україні зросла на 400 гривень. Відомо, що тепер сума усередненої виплати дорівнює 3 400 гривням.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу