Чехія спрощує умови роботи для українців

Поділитися:

Чехія збільшила квоти для українських трудових мігрантів. Тепер країна готова прийняти 40 тисяч українців. 

Чехія зацікавлена в іноземних фахівцях. В країні найнижчий рівень безробіття, при цьому спостерігається кадровий голод, з яким Чехія самостійно не впоралася. Раніше вже були продовжені терміни перебування для українських громадян, у яких закінчилася робоча віза, але через пандемію вони не змогли покинути країну. 

Крім цього, держава висловлює наміри продовжити термін трудового перебування для іноземних працевлаштованих з трьох місяців до дванадцяти. Українців беруть навіть без знання мови. 

Повідомлялося, що в Чехії, за час пандемії, зафіксовано рекордну кількість інфікованих COVID-19 людей.

За даними чеського видання Novinky, Міністерство охорони здоров’я виявило 260 нових випадків. Це майже на 100 осіб більше, ніж добою раніше.

В цілому, по країні 11 298 хворих, які померли – 347 чоловік. При цьому варто відзначити, що на початку літа в Чехії почався сплеск захворюваності за останні два місяці.

Примітно, що раніше цієї події передувала скасування карантину. 27 травня, вже зняли більшість обмежень, введених для стримування епідемії коронавируса. Жорсткі заходи збережуться лише в одному регіоні.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, більше не обов’язково носити маску на вулиці, але «масковий режим» все ж зберігається в громадських місцях і в транспорті.

Разом з тим в офісах також вже можна знаходитися без масок, якщо співробітники знаходяться на відстані двох метрів один від одного.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу