Чехія скасувала карантин

Поділитися:

У Чехії в середу, 27 травня, вже зняли більшість обмежень, введених для стримування епідемії коронавируса. Жорсткі заходи збережуться лише в одному регіоні.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, з сьогоднішнього дня більше не обов’язково носити маску на вулиці, але “масочний режим” все ж зберігається в громадських місцях і в транспорті.

Разом з тим в офісах також вже можна знаходиться без масок, якщо співробітники знаходяться на відстані двох метрів один від одного.

У школах навчання відновили поки тільки першокласники та учні випускних класів – з обмеженням до 15 учнів в класі. У той же час ресторани і бари вже працюють, але поки тільки до 11 вечора. Заклади, які “з віконця” продають їжу, повинні подбати, щоб клієнти з придбаним товаром відходили від нього на мінімум 10 метрів, щоб не заважати новим покупцям.

Магазини відновили роботу з заходами безпеки. Наприклад, одяг можна міряти, але перед тим покупець продезінфікувати руки, а примірок і не куплені товари відкладають “на карантин” на 24 години.

В той же час, більш жорсткі обмеження збережуть в окрузі Карвіна, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в інших регіонах. Там виявлено спалах коронавируса серед шахтарів.

Нагадаємо, у вівторок Чехія повідомила про самому щоденне зростання кількості нових випадків зараження за останні чотири тижні, в значній мірі – саме внаслідок спалаху серед шахтарів. Тут збережеться заборона на відвідування родичів в лікарні і масові заходи за участю понад 100 осіб.

Наступний етап ослаблення обмежень в Чехії заплановано на 8 червня – дозволять заходи за участю до 500 чоловік, а після 22 червня, коли ситуація не погіршиться – до 1000. У той же час, заборона на великі масові події, швидше за все, збережеться до кінця літа .

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на поїзди далекого прямування. У середу, 27 травня, на сайті компанії відновив роботу сервіс покупки залізничних квитків.

Всі поїзди в Україні відправляться в рейси з 1 червня.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ