Бунт матерів: у сільських матерів-одиначок забрали держдопомогу на дітей

Поділитися:

З 1 липня 2020 року в Україні матері-одиначки будуть отримувати допомогу за новими умовами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Тобто, якщо в сім’ї є непрацюючі дорослі, якщо була зроблена покупка на більш, ніж 50 тисяч гривень, у сім’ї є додаткова нерухомість або автомобіль, куплений після 2005 року, таким матерям гроші не бачити.

Не може отримати кошти на дитину і жінка, яка проживає з чоловіком без укладення офіційного шлюбу, але веде з ним спільне господарство і загальний бюджет. Також допомога не можуть отримають ті, хто втратив одного з батьків, в разі позбавлення батьківських прав, якщо одержувача допомоги посадили в тюрму, якщо скасували рішення про усиновлення або визнання його недійсним. Якщо дитину визнали громадянськи недієздатним, вас також позбавлять допомоги. Якщо жінка перебуває у шлюбі, але у неї є своя дитина і дитина від нового чоловіка, вона теж не отримає допомоги.

Право на державну допомогу мають: одинокі матері, які не перебувають у шлюбі, одинокі усиновителі, якщо у свідоцтві про народження дитини не вказано ім’я батька чи матері. При цьому гроші обчислюються в таких сумах: для дітей до 6 років – від 1 779 до 1921 гривень; для дітей від 6 до 18 років – від 2 218 до 2 395 гривень; для дітей від 18 до 23 років – від 2 102 до 2 270 гривень. Українські чиновники вважають, що цього “досить”, щоб виховати гідну людину, але і тут вирішили внести свої поправки і відібрати у деяких матерів гроші.

Всіх матерів це обурило, так як потрібно піднімати дітей на ноги, годувати і одягати. Діти часто хворіють і їх ні з ким залишити, тому матерям доводиться брати вільні дні на роботі і лікувати своїх чад. А якщо береш кілька днів за свій рахунок – то ти втрачаєш гроші зі своєї зарплати. Особливо, з огляду на, сьогоднішню коронакрізу, коли не просто велика, величезна кількість людей залишилися без роботи, нові правила Мінсоцполітики – блюзнірські.

Найбільше таке рішення вдарило по матерям-одиначкам з сільських глибинок – роботи там немає, а допомога на дитину була єдиним джерелом доходу і можливістю прогодувати дитину. А зараз у них хочуть відібрати останнє.

А, як відомо, жінок, особливо, тих, які на взводі, краще не чіпати. Тому на сайті Офісу президента з’явилася петиція під номером 22/102880-ЕП від гнівних мам, з проханням “повернути дітям майбутнє, державну допомогу і дати, нарешті, людям роботу”. На даний момент петиція набрала всього 626 з 250 тисяч необхідних голосів. Але до закінчення збору підписів залишилося 82 дні, тому самотні мами, і просто небайдужі люди, повинні об’єднатися для майбутнього наших дітей.

Напередодні ми повідомляли, що Верховна Рада прийняла законопроект, спрямований на підвищення суми соціальних виплат для малозахищених категорій. До них відносяться діти-сироти, пенсіонери старше 80 років, безробітні з малозабезпечених сімей. Також планується нова схема виплат допомоги на народження дитини.

Також ми писали про те, що вступив в силу наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України “Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності» від 6 квітня 2020 р № 624.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ