Британія підтвердила появу нового штаму коронавірусу

Поділитися:

У Великій Британії підтвердили появу нового варіанту коронавірусу. Йдеться про новий штам «омікрон».

Цей вид вірусу у Британії виявили вже двічі – у районах Челмсфорді та Ноттінгемі. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

За інформацією МОЗ, відомство планує проводити перевірки у тих районах, де виявили випадки захворювання. Повідомляється, що двох хворих, в яких виявили новий штам, ізолювали. Перевіряють близькі контакти.

Велика Британія з неділі додасть у «червоний список» країни: Анголу, Мозамбік, Малаві і Замбію.

«Якщо будь-хто побував у будь-якій з цих чотирьох країн або будь-якій з інших країн, нещодавно занесених до червоного списку, за останні 10 днів, він повинен самоізолюватися і пройти ПЛР-тести», – наголосили в МОЗ.

Раніше країни Євросоюзу призупинили поїздки з південноафриканських країн після виявлення нового штаму вірусу. Його виявили вперше у ПАР. Вчені намагаються встановити, чи нема в нього стійкості до вакцин.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) скликала екстрену нараду, у п’ятницю 26 листопада, для обговорення нового варіанту COVID-19, вперше виявленого в Південній Африці і Ботсвані. Згідно з інформацією, новий штам коронавірусу B.1.1.529 Sars-Cov-2 поширюється швидше, ніж вважалося раніше.

Раніше ми повідомляли, що в Європі зростає захворюваність на фоні протестів проти обмежень. Йдеться про такі країни, як Нідерланди та Австрія. В останній вже з понеділка людям дозволено виходити з дому лише на роботу, до магазинів товарів першої необхідності та для занять спортом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу