Бізнесмен Бойко отримав в розпорядження Оболонський острів в столиці

Поділитися:

Столичний юрист-бізнесмен Костянтин Бойко завдяки рішенню правоохоронців отримав у власність Оболонський острів у Києві площею у майже 150 тисяч квадратних метрів, а також низку причалів і дамб на Дніпрі. Про це дізналися журналісти-розслідувачі, передає «Перший Діловий».

Вони виявили, що бізнесмен розпочав реалізацію схеми привласнення території ще в 2018 році. Він заявив у поліцію, що нібито знайшов «загублені майнові права» на причал на Оболоні та ще на 16 столичних об’єктів площею у сотні тисяч квадратних метрів. Спочатку він діяв як адвокат потерпілої. А згодом і сам звернувся в поліцію і попросив повернути йому нібито загублені права на територію. Пізніше правоохоронці підтвердили, що вказані об’єкти і справді не перебувають ні у чиїй власності. А тому погодилися, аби Бойко отримав на зберігання усі 16 зазначених об’єктів. Бізнесмен, не гаючи часу, звернувся до приватних реєстраторів, і ті успішно зареєстрували в державному реєстрі запис про його майнові права на 11 об’єктів. Хоча такі дії, стверджують розслідувачі, містять явні ознаки правопорушення.

Після отримання майнових прав на об’єкти, Бойко продав їх компанії «Українське бюро річкових портів», співвласником якої він і є. Також журналісти виявили зв’язки Бойка з колишнім керівником київських поліцейських Андрієм Крищенком, якого напередодні призначили заступником мера Віталія Кличка.

Раніше ми повідомляли, що американці продадуть нерухомість Коломойського.

Також ми писали про те, що в американському штаті Огайо непрацюючий сталеливарний завод Warren Steel Holdings, який пов’язують з українським олігархом Ігорем Коломойським, оштрафували на 1,1 мільйона доларів через небезпечні для екології відходи на його території.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу