Бізнес може оскаржити карантин вихідного дня

Поділитися:

Підприємці, які зовсім не раді оголошеному урядом карантину вихідного дня, можуть намагатися оскаржити це рішення в суді. Про це говорять юристи. Зокрема, можна намагатися визнати карантин у вихідні неконституційним і таким чином повернути собі право працювати.

В основі такої можливості лежить одне з рішень Конституційного суду України. Зокрема, Кабінет міністрів не може обмежувати конституційні права, а також свободи громадян країни.

Завдання це непросте, однак домогтися потрібного рішення все ж можна. Крім судових позовів можна також оскаржити й штрафи, які правоохоронні органи накладають за роботу під час вихідних. Також можна закритися, дотримуючись карантинних обмежень, а після підрахувати збитки та пред’явити їх державі.

Раніше повідомлялося, що українці зібрали підписи й просять Зеленського скасувати карантин вихідного дня. Після публікації 10 листопада пройшли всього кілька днів, а петиція замість 25 тисяч покладених підписів протягом 90 днів вже набрала 27 тисяч. Це означає, що президент Володимир Зеленський повинен буде розглянути її та взяти до уваги думку такої кількості українців.

Також ми писали й про те, що за добу в Україні зареєстрували майже 1000 порушень карантину вихідного дня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу