Бізнес аплодує Кабміну за звільнення Наталії Рубан

Поділитися:

Кабінет Міністрів звільнив Наталю Рубан з посади першого заступника голови Державної податкової служби.

Рубан була призначена на посаду заступника голови відомства у травні 2020 року. Кар’єра Наталії Рубан почалася ще у 90-х роках – вона прийшла до податкової, ще коли Азаров її лише створював.

Майже все своє життя Рубан пропрацювала в податкових різного рівня. Але, потрапивши на посаду заступника голови ДПС, Рубан привернула увагу і громадськості, і НАЗК.

Так вона відзвітувала у декларації про купівлю двох дорогих об’єктів нерухомості у 2020 році: величезна квартира, земельні ділянки, престижні іномарки, коштовності, це тільки те, що задекларовано офіційно. Можна лише здогадуватися, стільки незадекларовано і перебуває у банках за кордоном.

У кулуарах ДПС вже давно ходять чутки, що збити мільйонний капітал Наталі Рубан допомогло кришування податкових скруток – найчастіше в них були задіяні податківці і найчастіше перші керівники обласних податкових.

За старих часів завжди податкова збирала гроші з підприємців і в 90-ті, і в нульові, і зараз. Крім того, чиновниця мала частку з несплати акцизів. Бізнесмени ж запевняють, що непогані прибутки Рубан приносила організація перевірок на замовлення.

Тож більшість своїх грошей вона ще заробила до Любченка. Комітет ВР з фінансової та банківської діяльності дав найнегативнішу оцінку Рубан як яскравому представнику старої гвардії податкової корупції.

Але головні питання у бізнесу зараз: чи посадять усю банду «перевертнів із погонами податківців», чи все закінчиться зміною старих фігур на нові? Чи торкнеться це лише Київ чи пошириться і на регіони?

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу