Більшість світових компаній уразливі для хакерів

Поділитися:

Експерти стверджують, що звичайний хакер може зламати мережу 71 відсотки світових компаній. На вхід в локальну мережу йому знадобиться мінімум півгодини, а в середньому чотири дні.

Як пише російське видання РИА Новости, посилаючись на дослідження компанії Positive Technologies, сліди атаки були виявлені в системах кожній шостій з 28 досліджених компанії.

Тобто, їх інфраструктура вже може знаходитися під контролем хакерів. Основним фактором ризику експерти назвали саме вразливість систем безпеки, яку експлуатують хакери.

Дослідники порадили компаніям регулярно перевіряти ресурси, доступні для підключення з мережі. Крім того, серед співробітників варто виробити чіткі правила створення паролів і контролювати їх виконання. При цьому слід своєчасно оновлювати системи безпеки комп’ютерів і встановлювати нове програмне забезпечення.

Нагадаємо, проти Росії можуть бути зроблені нові санкційні заходи. Прокуратура Німеччини має достатньо доказів причетності Росії до хакерської атаки на сайт Бундестагу в 2015 році.

Про це на початку травня заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона також запевнила, що відноситься до цього досить серйозно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу