Більше половини українців після 40 років отримують відмову при працевлаштуванні

Поділитися:

Однією з ключових проблем при влаштуванні на роботу є вік здобувача. Такими є результати опитування, проведеного компанією ОLХ Робота. Так, 16% людей до 40 років вже зіткнулися з ситуацією, де роботодавці вибирають молодшого співробітника.

Також серед причин відмов у працевлаштуванні, здобувачі називають наявність дітей і інвалідності.

Слід зазначити, що працівники, яким 18-40 років, називають своїми перевагами бажання будувати кар’єру, велику активність та ініціативність. Ще одним плюсом молодого співробітника є орієнтованість в сучасних технологіях.

Здобувачі від 40 років говорять, що більш відповідально підходять до роботи, зацікавлені в довгостроковому працевлаштуванні і мають великі знання і досвід.

Роботодавці назвали три головні причини відмов для працівників віком 40+:

  • бажаний рівень зарплати;
  • вік;
  • недостатній рівень освіти.

Нагадаємо, що в Державному центрі зайнятості України заявили про скорочення тіньової зайнятості на полях держави. Про це повідомляє прес-служба відомства. Зокрема, в 2019 році рівень такої зайнятості становив близько 20,9%, коли як у 2020 році цей показник скоротився до 20,3%.

Раніше повідомлялося, що в Україні полегшать працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. Про те, що відповідний проект закону Мінсоцполітики підтримав уряд, повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ