Більше 60 країн ініціюють розслідування причин пандемії

Поділитися:

У світі склалася коаліція, яка ініціює розслідування причин пандемії. Більше 60 країн світу закликала провести незалежне розслідування походження коронавируса SARS-Cov-2.

Як повідомляє в понеділок, 18 травня, ABC, відповідну заяву міжнародна коаліція опублікувала напередодні засідання Всесвітньої організації охорони здоров’я в Женеві.

У ньому, зокрема, сказано, що 62 країни підтримали спільний заклик Австралії і Європейського союзу про проведення розслідування для встановлення джерела виникнення та масового поширення коронавируса.

Серед країн, які підтримали заклик, Великобританія, Японія, Росія, Туреччина, Південна Корея та Індонезія. Китай і США поки не підтримали ідею проведення розслідування.

За словами прес-секретаря у закордонних зв’язків Ради ЄС Вірджинії Бату-Хенрікссон, світові потрібна підтримка всіх гравців, і Китай – один з них.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтримав заклики провести міжнародне розслідування походження коронавируса. Генсек НАТО вважає, що розслідування дозволить запобігати пандемії в майбутньому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу