Білорусь скасувала акредитацію для іноземних ЗМІ

Поділитися:

У Республіці Білорусь повністю ліквідована попередня акредитація для засобів масової інформації всіх іноземних держав. Таким чином панівна еліта президента Олександра Лукашенка втілила в життя концепцію “інформаційної безпеки”. Відтепер будь-яке видання поза межами Білорусі повинно знову подати заявку до відповідних органів, щоб отримати нову акредитацію. Нові заявки від видань розглядатиме спеціальна комісія.

Про це журналістам заявив Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь. Новий режим акредитації діє з 2 жовтня.

Як повідомляє білоруський МЗС, в країні “складний період”. Тому влада змушена була оновити механізм акредитації іноземної преси.

Це означає, що а) дійсність попередніх дозволів на акредитацію припинена з 2 жовтня поточного року; б) заяву на нову акредитацію можливо подати тільки з 5 жовтня, з понеділка, з нового робочого дня тижня; в) спецкомісія, яка розгляне заяви на повторну акредитацію буде складатися з нових членів.

Численні журналісти вже відзначили, що нововведення запроваджені перед вихідними днями, коли в білоруських містах люди можуть виходити на наймасовіші акції протесту. Виходить, що в дні відпочинку 3 і 4 жовтня іноземні ЗМІ позбавлені можливості висвітлювати події за законом.

До речі, саме 2 жовтня Олександр Лукашенко зробив телефонний дзвінок Володимиру Путіну. Обидва лідери домовилися зміцнювати “стосунки союзників”.

Ймовірно, що і з понеділка влади в особі президента Лукашенка повернуть акредитацію тільки тим виданням, які його підтримують.

Нагадаємо, Лукашенко закрив кордон з Литвою і Польщею, а також посилив кордон з нашою країною.

Також балтійські країни першими відкрили санкції проти режиму Лукашенка в зв’язку з подіями після президентських виборів в Республіці Білорусь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу