Безробітним збільшать розмір допомоги

Поділитися:

Через чергове підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня, в Україні мають намір збільшити і суму допомоги по безробіттю. Відомо, що максимальний розмір державної допомоги безробітним з 1 грудня складе 9080 грн.

Так, згідно з абз. 2 ч. 5 ст. 23 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.2000 р .. № 1533 -III, допомогу з безробіття не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому, завдяки зростанню з 1 грудня показника прожиткового мінімуму українці матимуть можливість отримати більш високий розмір допомоги по безробіттю.

Нагадаємо, що в Україні планують змінити основну схему розрахунку прожиткового мінімуму. Це пов’язано зі стандартами соцдопомоги і з тим, що означає прожитковий мінімум в загальній схемі. Саме поняття відображає суму, яка дозволяє громадянину існувати без розкоші, але і без ризику померти. До прожиткового мінімуму повинні бути прив’язані всі основні суми, якими оперують економісти і фінансисти.

Раніше повідомлялося, що в Державній службі статистики України зафіксували позитивні зміни у ставленні зменшення безробітних в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що такі зміни були зафіксовані в кінці серпня. В оновленій статистиці з боку Держстату йдеться про те, що кількість безробітних в Україні впало з 488 тис. до 478 тис. осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу