Безробітним пообіцяли по 100 тис. грн на власну справу

Поділитися:

У Мінсоцполітики повідомили, що з 1 січня наступного року в Україні починає діяти державна програма, яка буде перетворювати малозабезпечених і тривалих безробітних в підприємців.

Відомо, що механізми цієї програми були успішно апробовані в пілотному проекті “Рука допомоги” в 2016-2019 роках. Тоді понад 230 довгострокових безробітних в трьох областях отримали безпроцентну поворотну допомогу від держави на початок власної справи. Більше ніж 90% з них успішно працюють і сьогодні.

Так, всім, хто хоче вийти зі стану бідності, буде запропонована допомога в розмірі до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 – 97500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для започаткування власної справи устаткування і матеріалів.

При цьому фахівці стверджують, що допомогу можна повертати коштом сплачених в процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення буде зменшуватися з кожним податковим платежем.

Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі не потрібно.

Нагадаємо, що в Україні продовжує стрімко зростати рівень безробіття. Про це свідчать дані звіту Центру Разумкова. На поточний момент даний показник в державі досяг позначки в 10%. За період пандемії коронавірусу кількість безробітних зросла до понад півтора мільйона осіб.

Раніше повідомлялося, що Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що її відомство планує спільно з Міністерством оборони та Міністерством внутрішніх справ розробити рішення для підвищення пенсій військовослужбовцям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу