Банки будуть використовувати паспорта з «Дії»

Поділитися:

У прес-службі Національного банку України заявили, що громадяни нашої країни зможуть проводити з 1 грудня 2020 року касові операції в банках за допомогою електронних документів в додатку “Дія”.

Так, для ідентифікації і верифікації клієнта банки зможуть використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт з “Дії”.

Крім цього, НБУ спростив процедуру перевірки автентичності купюр – в довідці замість паспортних даних клієнт повинен буде вказати тільки контактну інформацію (номер телефону і / або електронну адресу).

Слід зазначити, що на інкасаторські компанії були накладені ті ж вимоги, що раніше стосувалися тільки банків. Вони також зможуть вилучати і передавати сумнівні банкноти для проведення досліджень в НБУ, а також вилучати і передавати їх, перед цим зафарбувавши спеціальним розчином.

Раніше повідомлялося, що в додатку «Дія» українці заплатили близько 6 млн гривень боргів і штрафів. Відомо, що 3800 боргів громадяни сплатили на суму 4,2 млн гривень, а також 4900 штрафів на суму 1,8 млн гривень.

Так, щоб отримати відповідний функціонал користувачі повинні оновити мобільний додаток до версії 2.0.

Нагадаємо, що очікування кредитів від МВФ (Міжнародного валютного фонду) і інших міжнародних спонсорів України посилює навантаження на внутрішній ринок державних запозичень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу