Австрія вводить обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

Поділитися:

20 січня 2022 року уряд Австрії ухвалив рішення вакцинувати більшу частину населення країни в обов’язковому порядку. Держава стала першою в Європі, яка вимагає щеплення на законному рівні.

Практично всі громадяни Австрії зобов’язуються зробити бустерну дозу від COVID-19 до перших чисел лютого. Інакше тих, хто ухилився від вакцинації, будуть штрафувати.

Проте є винятки. Не прищеплюватися можна вагітним особам, тим, що не досягли повноліття, і тим, у кого на руках буде довідка про медичне протипоказання.

Наразі в Австрії вакциновано майже 75% населення. Проте, незважаючи на більшість, багато громадян країни вийшли на вулиці з акцією протесту проти обов’язкової вакцинації.

Слід зазначити, що зараз у Європі подібної практики немає. Уряди країн вводить карантинні обмеження, і навіть зобов’язує вакцинуватися представників певних сфер діяльності.

Нагадаємо, також жителі Австрії відтепер можуть самостійно обирати продовжувати їм лікуватися чи припиняти життя. З 1 січня 2022 року набув чинності закон, ухвалений парламентом у грудні 2021 року, який передбачає рішення про евтаназію невиліковно хворих.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу