Австралійці протестують проти карантину

Поділитися:

У низці міст Австралії через посилення карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу штаму «Дельта» відбулися протести. Зазначається, що під обмеження потрапили приблизно 80% населення.

Зокрема, у Сіднеї на вулиці вийшло близько 1,5 тисячі людей, дещо менше – у Мельбурні та Брісбені. Правоохоронці арештували понад пів сотні людей. У поліції пояснили, що мітинги відбуваються при порушенні санітарних норм і за це загрожують штрафи. Також повідомляється, що дійшло до того, там поліції довелося за стосувати сльозогінний газ.

За даними медиків, у Сіднеї в останній місяць стрімко збільшується кількість нових хворих на коронавірус. Там за минулу добу 23 липня зафіксували 163 нові випадки. Це найвищий показник у регіоні за весь час коронавірусної пандемії. Тому там введено жорсткий карантин. Зокрема, мешканцям заборонено залишати свої оселі без вагомих підстав і відходити від місць проживання на понад 10 кілометрів.

У штаті Вікторія, зокрема, Мельбурні, людям заборонено віддалятися від осель на понад 5 км.

Також в Австралії вирішили збільшити кількість вакцинацій через епідситуацію.

Нагадаємо, у Європі продовжує бушувати новий штам коронавірусу типу «Дельта». Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров’я, а також Європейського центру профілактики та контролю захворювань.

Також ми писали, що в зв’язку з новою хвилею коронавірусу через штам «Дельта» – Україна може посилити контроль при перетині державного кордону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу