Авіакомпанії не будуть безкоштовно повертати туристів

Поділитися:

У Державній авіаційній службі заявили, що авіакомпанії не будуть відповідати за пасажирів, яким відмовили у в’їзді після посадки літака. Якщо це сталося, клієнт повинен за свої гроші купити зворотний квиток.

Зокрема у в’їзді в країну можуть відмовити тим пасажирам, які не дотримуються нормативні правила або ж мають проблеми з документами.

У відомстві уточнили, що саме пасажир відповідає за отримання всієї необхідної документації для подорожі (дозволу, візи, довідки) і за виконання законодавства при в’їзді в країну або транзиту.

Відзначимо, що 4 липня українці прибули до Афін двома рейсами, однак вони були затримані на паспортному контролі. У свою чергу МЗС України поклав відповідальність на авіакомпанії, які доставили клієнтів туди, так як вони знали про існуючий заборону Європейського союзу.

Потім в українському посольстві в Греції сказали, що українці, яких не пустили через кордон, повернуться в свою країну 6 і 7 липня 2020 року. Консули вели переговори з грецькими державними властями, щоб гарантувати, що процес депортації не поширюється на українців, які класифікуються як «небажані».

Також ми повідомляли, що з 15 червня 2020 року Україна офіційно відкрила своє авіасполучення з низкою країн Європейського Союзу. Українські авіаперевізники вже запустили перші рейси в іноземні держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу