Аудит шлюзів на Дніпрі показав їх катастрофічний стан

Поділитися:

Над Україною нависає реальна катастрофа в зв’язку з непридатним станом вітчизняних шлюзів на греблях Дніпра. Про це повідомляють експерти з питань внутрішніх водних шляхів держави.

Відзначимо, що на даний момент велика частина дніпровських шлюзів була побудована ще у воєнний період, так як тоді вони грали важливу оборонну роль для України.

Тоді це було потрібно для того, що убезпечити дніпровську греблю, однак з того моменту вже пройшло 80 років і поточний стан зазначеної інфраструктури не вселяє впевненості в те, що країну в найближчі роки не накриє катастрофа через прорив греблі.

При цьому вказується, що роками раніше Україна за допомогою американських фахівців провела чи не найперший за останній десяток років аудит стану дніпровських шлюзів.

У 2016 році американці представили повноформатний звіт про стан шлюзів, який вміщував в собі понад 175 сторінок тексту.

Результат був невтішним – Україні потрібно терміново зайнятися цією проблемою і вкласти в це гроші, інакше незабаром частину територій країни просто затопить.

Нагадаємо, що Київська ГЕС вже багато разів ставала предметом розмов різних екологів і експертів в галузі безпеки в Українській державі. Днями екологи все ж заговорили про те, що в греблі Київської ГЕС з’явилися досить небезпечні порожнечі.

Цікаво, що на цьому тижні, 28 липня, в Україні знову стала функціонувати єдина на даний момент поромна переправа, яка через водні шляхи об’єднує Запорізьку та Дніпропетровську області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу