Атомні електростанції виробили електроенергії в два рази більше, ніж ТЕЦ

Поділитися:

За минулу добу атомні електростанції виробили 49,24% всієї електроенергії в країні. Про це повідомляє диспетчер “Укренерго”.

ТЕЦ виробили 7,81%, ВДЕ ( “зелена”) – 1,37%, ТЕС – 20,85%, ГЕС і ГАЕС – 20,73%.

Режим роботи об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) визначається, виходячи з балансу виробництва та споживання потужності, ремонтів електромереж і генеруючого обладнання, а також можливості ліквідації аварійних ситуацій, в разі відключення генеруючого обладнання на електростанціях і магістральних ліній електропередачі.

«Для запобігання порушень режиму роботи ОЕС України або її окремих частин в результаті певних факторів, Укренерго вживає необхідних заходів для обмеження споживання електричної енергії та потужності, а також застосовує спеціальні графіки і протиаварійні системи зниження електроспоживання”, – відзначають в прес службі “Укренерго”.

«Зараз середня потужність АЕС зросла з 7,4 ГВт до 7,9 ГВт. Це дозволило вивести атомні блоки ХАЕС №1 і 2 в роботу на номінальній проектної потужності і довантажити енергоблоку РАЕС № 2 і ЗАЕС № 6. Підтверджено також можливість додаткового збільшення навантаження АЕС в жовтні-грудні поточного року в запропонованих ДП “НАЕК” Енергоатом “обсягах» , розповіли в Міненерго.

Раніше ми писали, що в зв’язку з падінням споживання, невирішеністю питання балансування «зеленої» генерації починаючи з травня місяця українські АЕС суттєво скоротили вироблення енергії, Запорізьку АЕС частково вивели в резерв, були частково завантажені блоки на ХАЕС і РАЕС.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу