Антирекорд триває: в Україні 2495 хворих на коронавірус

Поділитися:

За даними Ради національної безпеки і оборони, станом на 2 вересня в Україні зафіксовано 2 495 нових випадків інфікування коронавірусом. Найбільш схильні до зараження регіони – Харківська, Одеська та Львівська області, а також місто Київ.

Крім цього, сьогодні був зафіксований антирекорд за кількістю смертей від хвороби. Так, за попередню добу померла 51 особа. До цього, в рекорд по смертності становив 37 летальних випадків.

Відомо, що в Україні з початку пандемії підтверджено 125 798 випадків COVID-19. Одужали понад 58 тисяч осіб і понад 2,5 тисячі осіб померли.

Нагадаємо, що і. о. міністра освіти України Сергій Шкарлет зробив заяву, в якому окреслив стан справ з початком навчального року в карантинних умовах. За словами міністра, в МОН з Коронавірусного фонду не отримано ні копійки. Не було ніяких платежів на санітарний захист педагогів в школах і інших навчальних закладів.

Раніше повідомлялося, що в міністерстві охорони здоров’я планують провести масштабні перевірки в лікарнях України. Так, в МОЗ все частіше стали надходити скарги про відсутність забезпечення ліками. Однак у відомстві запевнили, що на закупівлю медикаментів від коронавірусу було виділено 15,6 млрд гривень.

«Я буду ініціювати на цьому тижні ряд дій з перевірки лікарень, як саме забезпечуються наші хворі відповідними лікарськими засобами. Ще раз підкреслюю в повному обсязі були передбачені кошти на лікування хворих COVID-19 », – зазначив глава МОЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу