АМКУ взявся за виробників антисептиків

Поділитися:

У прес-службі Антимонопольного комітету України повідомили, що відомство займеться виробниками антисептиків. Так, АМКУ рекомендував семи виробникам антисептиків не вводити споживачів в оману шляхом розміщення неправдивої інформації на етикетках своєї продукції.

Відомо, що про результати розгляду рекомендацій суб’єкти господарювання повинні повідомити комітет у 10-денний строк з дня їх отримання.

“Звичайно, можна посперечатися, що навіть одна знищена бактерія становить« до 100% ». Однак поширення цієї або іншої наведеної в прикладах інформації надає неправомірну перевагу в конкуренції таким антисептичним засобам в порівнянні з аналогічними за складом конкурентами, і може вводити споживачів в оману” , – сказано в повідомленні АМКУ.

Нагадаємо, що в Південному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України ініціювали розслідування проти одного з вітчизняних виробників антисептиків, який маніпулював панікою у зв’язку з пандемією. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що виробник санітарно-гігієнічних засобів з антибактеріальним ефектом вказував на своїх етикетках продукції напис «STOPCOVID» і вказував, що його кошти «знищують 99,9% мікробів» за 15 секунд.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України надіслав до Кабінету міністрів листа про те, що в уряді для держбанків штучно створюють умови, при яких порушується принцип конкурентного нейтралітету.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ