АМКУ перевірить законність придбання телеканалу «Прямий»

Поділитися:

У законності угоди щодо придбання 5-им президентом Петром Порошенком телеканалу «Прямий» засумнівалися експерти-розслідувачі. Вони звернулися до Антимонопольного комітету. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Просять перевірити легальність транзакції. Минулого тижня Порошенко повідомив, що опосередковано придбав у ексдепутата Володимира Макеєнка частку в статутному капіталі ТОВ «Телеканал «Прямий», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Та відомо, що Петро Порошенко має контроль над ще низкою інших компаній. А Макеєнко контролював інші суб’єкти господарювання. І якщо обсяг доходу та вартість активів цих бізнесів перевищує визначені антимонопольним законодавством показники, така транзакція мала бути здійснена лише після отримання дозволу від Антимонопольного комітету на концентрацію.

На сайті АМКУ немає жодної інформації про те, що такий дозвіл надавався. Тож, на Порошенка можуть накласти штраф у розмірі 5% від річного доходу його бізнес-імперії.

Раніше повідомлялося, що офшори Порошенка поки не мають можливості вийти на судовий етап.

Також ми писали й про те, що Бахматюк звинуватив у своїх невдачах Порошенка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу