Американці облаштують в Україні приймальні відділення лікарень

Поділитися:

Підписано меморандум про співробітництво між американською компанією General Electric та українським Міністерством охорони здоров’я. Як розповів глава МОЗ Віктор Ляшко, відомством було визначено пріоритет інфраструктурних змін у медичній галузі, шляхом будівництва мережі сучасних лікарень в рамках програм «Велике будівництво» та «Здорова Україна» і переоснащення лікарень.

Як очікується, буде якісно дообладнано приймальні відділення, зокрема, комп’ютерними томографами, ангіографією, ендоскопією, МРТ, рентгенами. Ляшко розповів про запуск проєкту діагностики одного дня в онкоцентрі. І запрошення компанії стати потенційним постачальником устаткування зі фінансово-кредитними договорами було однією з тем зустрічі.

Також, за словами міністра, General Electric запросили на український ринок з локалізацією виробництва, йдеться про радіофармацевтичні препарати.

Нагадаємо, що прес-секретар Міністерства охорони здоров’я повідомив, що з 1 вересня не відбудеться повний перехід на електронні лікарняні. Зокрема, через те, що не всі лікарі змогли розібратися з системою. Він додав, що МОЗ підготувало наказ про перенесення дати відмови від паперових лікарняних листків орієнтовно на місяць – до 1 жовтня.

Також ми писали, що в Міністерстві охорони здоров’я розповіли про те, які зміни чекають на медицину. Зокрема, буде розформована структура МСЕК, а замість неї створять Нацагентство контролю якості медичної допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу