8 тисяч гривень не врятують бізнес на карантині

Поділитися:

Експерти ж в один голос запевняють: обіцяна владою підтримка не компенсує бізнесу бодай частину отриманих збитків.

Про це повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

До того ж насправді сума виплат буде меншою від обіцяної, прогнозують фахівці. Бо, кажуть, 8 тисяч гривень – не конкретна цифра, яку зможуть отримати ті, хто втратив роботу.

Сума розраховуватиметься від періоду, протягом якого не працюватиме ФОП (фізична особа-підприємець). Тобто, у разі запровадження повного локдауну фізичні особи-підприємці та працівники зможуть отримати, умовно кажучи, 4 тисячі гривень за 2 тижні.

Окрім того, скільки влада не обіцяла підтримати бізнес в скрутні часи пандемії, бажаного результату не було досягнуто. Радше навпаки: підприємці левову частку урядових ідей сприймали щонайменше насторожено, а подекуди – протестами й ігноруванням заборон.

І відомо, що передбачені ще під час весняного локдауну компенсації й дотації багато хто так і не отримав.

Нагадаємо, розробка програми допомоги українським бізнесменам галузей, які найбільше постраждали від карантинних обмежень, завершена українським урядом. Про це в понеділок, 23 листопада, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної наради в Кабміні під керівництвом президента Володимира Зеленського.

Також раніше ми написали про те, що Уряд України надасть підтримку тим галузям промисловості, які опинилися на межі банкрутства через карантинні обмеження.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу