74% українських водіїв ігнорують паски безпеки

Поділитися:

В Україні зібрали статистику по використанню пасків безпеки в автомобілях. На жаль, немає жодного міста, де б бодай половина водіїв використовувала б ремені за призначення. Згідно зі статистикою, пристібаються трохи більше 48 відсотків. Натомість у столиці ситуація найкраща, столичні водії не тільки самі пристібаються, але й вимагають цього від пасажирів.

Такі дані надали в організації Vision Zero і ЦеДем після проведення щорічного дослідження поведінки водіїв в рамках кампанії «За безпечні дороги».

Після столиці у рейтингу йде Львів – там пристібаються майже 40 відсотків. У решті великих міст України показник не перевищує 30%.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінюють ПДР. Найголовніше, що внесли до оновлених правил — необхідність пристібатися пасками безпеки під час руху будь-де, в населених пунктах або ж на трасах. До того ж пристібнутими мають бути як водії, так і пасажири. Це правило також розповсюджено й на інструкторів з водіння в учбових автівках. У таксі на додаток паски безпеки мають бути встановлені не тільки на передньому пасажирському місці, але й на задніх місцях.

Також ми писали про те, що на українських водіїв чекає новий спосіб фіксації порушень ПДР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу