400 тисяч українців знайшли роботу через центри зайнятості

Поділитися:

Завдяки центрам зайнятості, з початку введення карантину в березні 2020 року, нову роботу змогли знайти 406 тисяч українців. При цьому, багато людей не зможуть отримати офіційну допомогу від держави в період локдауну, так як працюють в тіні.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

“Ми – бідна країна Європи з величезною часткою тіньової економіки. Якщо людина працює в тіні, не працевлаштований, то він і в службу зайнятості не може стати. Це правда, держава не зможе його захистити”,
– підсумував глава комітету ВР.

Слід зазначити, що уряд пропонує програми підтримки людей, які частково втратили працездатність. За словами політика, Україна не може платити цим людям такі гроші, як, наприклад, Польща, але робить посильну.

Нагадаємо, що у всіх країнах Європи разом з ЄС і державами, що не входять до Співдружності, – станом на вересень місяць було 13 млн. 613 громадян, які не мають роботи. Безробіття в дев’ятнадцяти країнах єврозони склало рекордні за два роки 8,3 відсотка.

Раніше повідомлялося, що прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства опублікувала дані по працевлаштуванню населення в період карантину. Так, за допомогою місцевих центрів зайнятості в червні працевлаштувалися близько 54 тисяч осіб, а це майже на 35% більше, ніж в травні 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу